Thursday, November 22, 2012

枝豆餃子 ❖ Edamame Gyoza

枝豆の餃子を作りましょう
The best Vegetarian gyoza!

フードプロセッサーで作るので簡単!
The Food processor does all the work for you.

近所のスーパーで、日本の丸い餃子の皮が買えなかったので、ワンタンの皮で代
I couldn't find round gyoza wraps, but square won ton wraps work just fine.

ここで日本の伝統、おりがみのスキルを発揮しましょう
Here, you can show off your origami skills.

アメリカは自由の国、どんな形に包んでもOK(笑)
You can fold them anyway you want.

私は「封筒スタイル」で ♡
I folded them like an envelope ♡

天板にのせたまま冷凍庫で固めて、
Freeze them on the baking sheet

袋に入れて冷凍庫で保存。これで、食べたい時にいつでも餃子が食べれます
Then, put them all in a freezer bag for your future dinner.

いただきます!
Enjoy!

時々、無性に餃子が食べたくなります。でも、なかなかおいしいベジタリアンの餃子ってないもの。そこでみつけたのが、この「枝豆餃子」。家にある材料であっという間に作れて、とってもおいしい!私は枝豆が大好きで、必ず冷凍枝豆が冷凍庫に入っています。さやから出してある冷凍枝豆は、本当に便利。焼き飯、ポテトサラダ、枝豆ご飯など、冷凍グリーンピースを使う代わりに、冷凍枝豆を使います。餃子を包むのは多少時間がかかりますが、好きな音楽やポッドキャストを聞きながら作っているとあっという間です。冷凍可能なので、晩ご飯を作るのが面倒な日の頼もしい助っ人になること間違いなし。お肉が入っていなくても、おいしい餃子ができます。是非お試しあれ。英語のオリジナルレシピはこちらから。

I love gyoza. But, I haven't had any luck in finding good vegetarian gyoza. But, my search is finally over. I can make them myself! This is so easy, and you can make it with ingredients you already have at home. I always keep frozen shelled edamame in my freezer. I use them in cooking in place of frozen peas (ex. fried rice, potato salad etc.). You might think making gyoza is time consuming. It can be. But, remember you are making them for a couple of dinner nights. Listen to your favourite music or podcasts while you make them. They are also fun to make with your family and friends. For dipping sauce, I mix 2 tbsp of vinegar, 2 tbsp of soy sauce, 2 tsp of mirin, and a couple of drops of Japanese chili oil (rayu). You'll find the recipe in "Culinary Adventures in the Kitchen."

枝豆餃子のあんの材料(注意書き:250mlの計量カップを使用):

  • オリーブ油 小さじ2
  • 玉ねぎ 1個(私はシャロットで代用)
  • しょうが 大さじ2(みじん切り)
  • にんにく 2かけ(みじん切り)
  • 塩 小さじ1/4
  • 赤唐辛子フレーク 小さじ1/2
  • 冷凍枝豆 2カップ(さやから出してあるもの、茹でておく)
  • しょう油 大さじ1
  • ワインビネガー 大さじ1
  • ライム汁 大さじ1(私はレモンで代用)
  • オリーブ油 大さじ2
  • シラチャホットソース 小さじ〜大さじ1(お好みで)

あんの作り方:

  1. フライパンに、小さじ2のオリーブ油を熱する。玉ねぎ、しょうが、にんにくを弱めの中火で玉ねぎが透き通るまで炒める。塩と赤唐辛子フレークを加える。枝豆を加え、2分ほど炒める。最後に、しょう油と酢を加える。
  2. 材料が少し冷めたら、フードプロセッサーにかける。ライム汁、大さじ2のオリーブ油、シラチャホットソースも加える。
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